Mijn Tips Voor Meer Energie Bij Slapeloze Nachten

Ik kan niet meer..

Afgelopen woensdagnacht om 1.30u werd Lev wakker en ik dus ook. Ik haalde hem uit bed, troostte hem maar ondertussen rolde de tranen over mijn wangen. Ik kon niet meer..Ik wist dat hij na een tijdje wel weer in slaap zou vallen, maar ik wist ook dat ik de rest van de nacht niet meer zou slapen. Daar had ik nu al bijna 2 weken last van en ik trok het niet meer. Na een nacht waarbij ik weer maar 3 uurtjes geslapen had stond ik op als een zombie. Met mijn bril op, want mijn lenzen kreeg ik niet in mijn ogen. Mijn ogen waren dik en pijnlijk. Ik had die dag vol staan met consulten maar ik besloot ook rondom die consulten neem ik rust.

In mijn middagpauze ging ik een rondje wandelen en besloot toen om mijn verhaal te delen op instagram. Ik had al een paar dagen niets geplaatst want ik had er de energie niet voor maar dacht: ik weet dat meer moeders hiermee te maken hebben dus laat ik zien dat dit mij ook treft.
Nadat ik mijn stories had geplaatst ontplofte mijn mailbox met DM’s, zo-veel herkenning! Ik had me nog nooit zo ontzettend kwetsbaar opgesteld, vond het eng maar uiteindelijk heeft het me wel geïnspireerd om deze blog te schrijven. In mijn stories deelde ik dat mijn focus nu lag om de dag met zoveel mogelijk energie door te komen. Omdat hier veel belangstelling voor was deel ik mijn tips voor meer energie tijdens slapeloze nachten nu graag met jou.

In de nacht herstelt je lichaam

Tussen 0.00-1.00u ’s nachts is het groeihormoon actief en juist dan is het belangrijk dat je slaapt. Ben je voor een hele lange periode wakker op dat tijdstip kan je lichaam niet goed herstellen en put je jezelf en je lichaam helemaal uit. Maar een paar uur slapen en lang wakker zijn is stress voor je lichaam. Je raakt uitgeput en krijgt onwijs veel drang naar zoet. In de ochtend heb je al zin in chocolade. De weerstand daarvoor is dan laag, en dat gevecht is ook lastig te winnen. Je lichaam wil eten en het liefst met zoveel mogelijk suiker want dat is energie. Die energie is helaas maar tijdelijk en het maakt je alleen maar vermoeiender.

Na die duik in de snoepkast krijg je even energie maar daarna sleep je jezelf letterlijk door de dag heen.


Dit herken ik nog uit mijn burn out tijd en dat wilde ik deze keer voorkomen. Met 2 jonge kinderen en een eigen bedrijf ben je non stop in actie en dan heb je zoveel mogelijk energie nodig. Tijd om een paar ballen te laten vallen! Leg die lat lager voor jezelf want falen geeft stress!

Mijn tips voor meer energie tijdens slapeloze nachten:

Gezond eten; Klinkt een beetje als een open deur, maar het is écht zo. Geen suikerrijke maaltijd maar veel gezonde vetten. Ik had geen energie om veel maaltijden voor te bereiden. Ben daarin dus ook lief voor jezelf! Mijn kinderen hebben de afgelopen weken dus glutenvrij brood mee naar school gekregen ipv bananenpannekoekjes of zelf gebakken baksels. Ik heb ze niet horen piepen dat het niet goed was  Zorg ook goed voor jezelf. Begin bijvoorbeeld met een smoothie of maak een grote pan havermout waar je een hele week mee kunt doen. Maar afgelopen week heb ik dagelijks ontbeten met maiswafels, amandelpasta en appel 😉 Als lunch trok ik soep uit de vriezer, heb ik ook een keer een broodje met filet american en ei op of haalde bij de groenteboer een salade. Zoals je ziet.. Lekker makkelijk allemaal en vooral niet teveel energie kosten  Ook het avondeten was makkelijk. Spaghetti, avg’tje en frietjes uit de airfryer.. De culinaire hoogstandjes komen wel weer een andere keer!
Wat ik bewust gemeden heb zijn snelle suikers en gluten. Ik weet van snelle suikers dat die mij alleen maar meer moe maken en van gluten word ik ook niet blij. Gluten zorgen ervoor dat ik me minder lekker in mijn hoofd voel dus die heb ik ook bewust gemeden.

Rust nemen; Woensdag is mijn enige vrije dag en die bestaat dan ook nog vaak uit de huishoudelijke klusjes. Maar afgelopen woensdag heb ik bewust in een lagere versnelling rond gelopen. Bewust heb ik ook een stoel in de zon gezet en waar ik normaal veel achter elkaar doe zodat het klaar is nam ik nu steeds een pauze tussendoor en voelde ik aan mijn lichaam of het nog door kon of dat het genoeg was. Als je ’s nachts je rust niet krijgt moet je dat overdag inhalen. Lekker met die kop thee even in de zon bijkomen dus!

Bewegen; Fanatiek sporten wil én kon ik nu niet. Maar je kan wel in beweging zijn. Ik ging op mijn vrije dag Isabeau lopend of met de fiets naar school brengen. Fietste met Lev nog een extra rondje langs de geitenwei en toen ik een boodschap ging halen deed ik dat lopend. Door dat soort dingen niet ‘even’ snel met de auto te doen haal je jezelf weer uit die 6e versnelling en geeft dat extra rust.

 


Beperk schermtijd;
 Ik merk dat als ik moe ben ik snel overprikkeld raak. Social media geeft zoveel prikkels dat het mij nog meer gaan irriteren. Ik heb er bewust voor gekozen om mijn telefoon zoveel mogelijk weg te leggen zodat mijn hoofd echt rust kreeg tijdens rustmomenten.

Magnesium; Ik wilde geen suikers eten maar wél heb ik elke dag chocolade op. Mijn lichaam hunkerde naar chocolade wat voor mij een teken is dat mijn lichaam om magnesium vraagt. Door zoveel wakker en actief te zijn vergt dat veel van je lichaam. Je lichaam verbruikt daarbij veel magnesium. Naast elke dag chcoolade heb ik mijn lichaam ook nog magnesium gegeven. Capsules voor het slapen gaan maar ook nog met voetenbadjes als extra ontspanning. Je zult merken dat de behoefte naar chocolade dan ook minder zal worden.

Durf om hulp te vragen; Nadat ik woensdagnacht concludeerde dat ik écht niet meer langer zo door kon gaan zijn Lev en Isabeau donderdagnacht bij mijn ouders gaan slapen. Ik heb die nacht 10 uur geslapen haha! Ik voelde me herboren toen ik vrijdagochtend wakker werd. Wél heb ik bewust vrijdag nog rustig aan gedaan want met een nacht doorslapen ben je nog niet herstelt. Ondanks dat je het gevoel hebt dat je de hele wereld weer aan kan is het goed om nog extra lief voor jezelf te blijven en ook die dag niet zoveel te doen.
Voel je ook niet schuldig om hulp te vragen. Lev was uiteindelijk 15 min wakker geweest die nacht, mama is daarna weer in slaap gevallen (wat bij mij dus niet het geval zou zijn geweest) Jouw hulp heeft dan 1 nacht een onderbreking en kan de nacht erna weer goed slapen. Als ouder vind je het vaak een stuk vervelender dat die persoon die jou graag wil helpen.

Maar het belangrijkste is.. ACCEPTEER. Accepteer dat de situatie op dat moment zo is. Boos en gefrustreerd worden heeft geen zin maar het geeft jou veel stress. Die negatieve gedachten verhogen je stresslevel. Ben lief voor jezelf 

Hormoonchecklist

Benieuwd welke hormonen er bij jou onder lijden?

Check in 6 stappen welke hormonen uit balans zijn!

Vraag mijn gratis hormoonchecklist aan én ontdek in 6 stappen welke hormonen uit balans zijn

Goed dat je de checklist aanvraagt, ik ben benieuwd met welke reden jij de checklist aanvraagt.*

Kort samengevat:

En als ik andere moet geloven, maar ook gezien heb bij Isabeau. Het wordt als ze groter worden echt beter haha!

Heb jij altijd weinig energie?

Heb jij nu het idee dat jij elke dag met weinig energie op staat?

Je de hele dag door vermoeid bent terwijl je wel genoeg slaapt?

Ga opzoek naar de oorzaak! 

Mijn tips gaan je zeker helpen om meer energie te krijgen maar het is ook belangrijk om te weten waar die vermoeidheid vandaan komt. Een EMB Bloedtest kan je daarbij helpen. Uit de bloedtest kan je precies zien waar je lichaam uit balans is geraakt (bijvoorbeeld door teveel stress. Dit zie je ook in de test terug komen) en dan krijg je een advies om daarmee aan de slag te gaan, zodat jij zo snel mogelijk weer fit en energiek bent.

Gratis EMB test

Start voor 31 juli met HormoNEI

Om te vieren dat de website live is krijg je een gratis EMB test als je start met HormoNEI. Betaal je voor 31 juli kan je starten uitstellen tot 1 september.

Gebruik de kortingscode EMB2024 en de EMB test wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd.