Behandel je burn out

Burn out

Je hebt al tijden dat je nergens zin meer in hebt, je sleept jezelf de dag door slaapt veel of juist niet omdat je teveel piekert en zelfs geen zin meer om leuke dingen te doen

Volgens mij heb ik een burn out, en nu? 

Hoe behandel je een burn out?

Vaak zie je dat mensen met een burn out zich steeds meer afzonderen. Ze hebben nergens geen energie meer voor. Melden zich ziek en denken na 1-2 weken netflix kijken, beetje bijslapen en dan ben ik er wel weer bovenop. Helaas zo werkt dat niet! Na een bezoek aan de huisarts volgt vaak een doorverwijzing naar een psycholoog. Logische stap want een burn out heeft vaak met je hersenen te maken. Maar wist jij dat je darmen je 2e brein zijn? En dat het gelukshormoon serotonine voor 80% in je darmen aangemaakt worden?

Als je dat namelijk weet dan snap je waarschijnlijk ook dat met een bezoek aan de psycholoog de burn out niet altijd opgelost is. Dat is ook vaak wat ik hoor. De psycholoog heeft niet geholpen of ik ben gestopt met het traject bij de psycholoog want daar voelde ik mij niet op mijn plek.

Neurotransmitters zijn stofjes in je hersenen die bepalen hoe jij je voelt. Als je tekort hebt van deze stofjes dan ga jij je niet fijn voelen. Heb je dopamine tekort dan heb je misschien nergens zin in. Heb je serotonine tekort dan kan je je eenzaam/ depressief voelen, en bij een GABA tekort heb je totaal geen rust in je lijf. 

Om een burn out op te lossen is het dus erg belangrijk om weer een goed werkend systeem te krijgen. Maar hoe behandel je een burn out? 

Brigitte-van-der-Wielen-hormoonspecialist-1

Het behandel traject

Allereerst moeten we opzoek naar de oorzaak. Waarom heb je een burn out gekregen? Héél belangrijk om te weten want we willen zorgen dat dit nooit meer terug komt.  Pak je de oorzaak niet aan dan heb je een grote kans dat je bij herhaling weer teveel van je lichaam vraagt en het weer uit balans gaat.
Heeft het een psychische oorzaak? Of is het misschien wel lichamelijks. Heb je bijvoorbeeld een parasiet in je lichaam dan komt die tot leven als je suiker eet en haalt die alle energie uit je lichaam. Als jij geen energie hebt om te koken maar leeft op cola & chips dan kan die parasiet een aardig feestje vieren wat jou energie niet ten goede komt. Om dit te onderzoeken moeten we een EMB Bloedtest afnemen

Oké, we weten nu de oorzaak van de burn out dan kunnen we aan de slag om deze te behandelen. Helaas is een burn out niet in 1 dag gekomen en daarom ook niet in 1 dag op te lossen. Maar ik beloof je dat als je gaat doen wat ik zeg dat je binnen 2 weken meer energie gaat krijgen en verschil zult merken.

Hieronder staat het pakket wat ik je kan aanbieden, heb je interesse? Dan kan je meteen een intake gesprek plannen. Heb je geen energie om naar mij toe te komen? Geen probleem dan plannen we deze online in via Google Hangouts.

Gratis EMB test

Start voor 31 juli met HormoNEI

Om te vieren dat de website live is krijg je een gratis EMB test als je start met HormoNEI. Betaal je voor 31 juli kan je starten uitstellen tot 1 september.

Gebruik de kortingscode EMB2024 en de EMB test wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd.