Wat is een orthomoleculair therapeut?

Wat is een orthomoleculair therapeut?

Als iemand aan mij vraagt wat ik doe en ik vertel dat ik orthomoleculair therapeut ben weet eigenlijk bijna niemand wat dit is. Hoogste tijd dus om iedereen daar mee kennis te laten maken!

Een orthomoleculair therapeut is een professional die zich richt op het optimaliseren van de gezondheid en het voorkomen van ziekten. Bij orthomoleculaire therapie ga je het lichaam herstellen met gezonde voeding, beweging & vitamines. Als je bij de dokter een medicijn krijgt voor je klachten wordt vaak de oorzaak niet aangepakt. De klacht verdwijnt maar de oorzaak is niet opgelost dus vaak komen de klachten op een later moment weer terug.

De term “orthomoleculair” is afgeleid van de Griekse woorden “orthos” (juist of recht) en “moleculair” (met betrekking tot moleculen)

Wat doet een orthomoleculair therapeut?

Een orthomoleculair therapeut gaat opzoek naar de oorzaak van de klachten. Door een uitgebreide intake waarbij vooraf al een vragenlijst en voedingsdagboek is ingevuld kan de therapeut inzicht krijgen in de leefstijl. Daarnaast is een bloedonderzoek een hele fijne toevoeging om precies in kaart te brengen waar eventuele tekorten zijn. Met al deze uitkomsten kan er een persoonlijk plan opgesteld worden waarbij in overleg gekeken wordt wat bij je past en of dit haalbaar is om vol te houden.

Denk hierbij aan het aanvullen van vitamines en mineralen, stress reduceren, voeding aanpassen en beweging. Ieder persoon heeft een andere DNA en moet ook anders behandeld worden. Met lichaamseigen stoffen gaan we aan de slag om het lichaam te herstellen en tekorten op te lossen.

Hormoonchecklist

Je hormonen bepalen alles in je lichaam

Check in 6 stappen welke hormonen uit balans zijn!

Vraag mijn gratis hormoonchecklist aan én ontdek in 6 stappen welke hormonen uit balans zijn

Goed dat je de checklist aanvraagt, ik ben benieuwd met welke reden jij de checklist aanvraagt.*

Wil je weten wat ik voor jou kan doen?

Je kan online kiezen voor het traject dat je wil volgen. Wil je een EMB Bloedtest, een laagdrempelig of een uitgebreider traject volgen? Het kan allemaal. 

Afhankelijk van het pakket dat je kiest krijg je van mij de intakeformulieren opgestuurd met daarin een voedingsdagboek en een online vragenlijst. Deze kun je vooraf invullen en naar mij toesturen zodat ik ons traject kan voorbereiden.

Als je kiest voor een bloedonderzoek, bijvoorbeeld de omega3 of de EMB test ontvang je van mij de kit waarmee je thuis bloed af kan nemen. Jij stuurt het op naar het laboratorium en deze onderzoekt het dan. 

Je ontvangt van mij na enkele weken de uitslag en je persoonlijk plan waarmee je aan de slag gaat. Na 3-4 weken zal je al verschil merken en vaak na 3-4 behandelingen is er al zoveel verbetering dat de klachten (bijna) weg zijn.

Kijk bovenin bij het kopje “werk met mij” om te zien op welke manieren ik jou allemaal kan helpen.

Op orthomoleculaire wijze jou klachten aanpakken, ik help je!

Brigitte van der Wielen hormoonspecialist in de regio

Gratis EMB test

Start voor 31 juli met HormoNEI

Om te vieren dat de website live is krijg je een gratis EMB test als je start met HormoNEI. Betaal je voor 31 juli kan je starten uitstellen tot 1 september.

Gebruik de kortingscode EMB2024 en de EMB test wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd.