Waarom een spijkermat gebruiken?

Wat is een spijkermat?

Een spijkermat is een mat (ik heb ook een kussen) met allemaal pinnetjes erop. Als je het ziet dan denk je dit gaat pijn doen, maar ik kan je vertellen dat ik er gewoon op in slaap val dus dat zegt genoeg!
Oké ik moet toegeven, ik heb ook getwijfeld toen ik de mat wilde kopen en toen de mat binnen kwam durfde ik er ook niet op te gaan liggen omdat ik dacht dat het pijn zou doen.

Het doel van deze mat is het prikkelen en ontspannen van je zenuwen. Ideaal als je veel last hebt van stress, hoofdpijn, rugpijn, stijve spieren of zware benen.
Ik heb er ook een kussen bij zodat je hoofd ook op de mat ligt. Ik vind dit heel erg fijn voor mijn schouders en nek om de spanning uit die gebieden te halen.

Hoe werkt een spijkermat?

Het is slim om het gebruik van de spijkermat op te bouwen. Heb je nog nooit een mat gebruikt? Leg de spijkermat dan eerst op je bed en ga er dan op liggen zodat de ondergrond niet zo hard is en de pinnetjes minder hard drukken. Daarnaast kan je ook nog een dun hempje dragen. Op het moment dat je het gevoel hebt dat het te weinig (meer) voor je doet kan je er met je blote rug op gaan liggen en op een harde ondergrond.

Ik leg de mat op mijn yogamat en leg het kussentje erboven. Dan ga ik voor de mat op de grond zitten en rol dan zachtjes achterover tot ik er goed op lig en het kussentje goed aansluit in mijn nek.
Hoe lang je de spijkermat gebruikt is afhankelijk wat je fijn vind. Ook dit kan je opbouwen van 10 minuutjes tot een half uur. Ik zet vaak een meditatie aan als ik erop ga liggen. Doordat je op de mat ligt kom je in een diepere ontspanning in combinatie met de meditatie vind ik dat écht een top combinatie om te ontspannen voor het slapen gaan.

Mijn ervaringen met een spijkermat

Je hebt spijkermatten in verschillende prijsklasse. Ik ben heel eerlijk, ik ben écht gevoelig voor iets dat er  mooi uit ziet. Met als gevolg dat ik dingen in een opwelling koop en het vervolgens 1x gebruik en daarna verdwijnt het in de hoek. Ik was bang dat dit ook zo’n product zou zijn dus ik heb een goedkope via bol.com aangeschaft. Ik dacht mocht ik het écht vaak gebruiken en deze is niet fijn kan ik alsnog een andere kopen. Nou.. heel eerlijk deze werkt al super goed dat ik gewoon blij ben met die ik heb! Voor als je wilt weten welke ik heb: Deze! 

Ondertussen heb ik ook de prachtige mat van Flowee gekocht. Kwalitatief iets beter én veel mooier. Het kussen wat bij Flowee erbij zit is steviger en kan je helemaal aanpassen naar de stevigheid die jij fijn vindt. (onderin heb ik een kortingscode voor je) Ik gebruik de mat vaak in de avond. Na een drukke dag kruip ik het liefst op mijn yogamat voor een lesje yinyoga en vervolgens een meditatie op mijn spijkermat. Maar ook als ik geen zin heb in yoga dan ga ik in bed ongeveer twintig minuten op mijn spijkermat liggen voor het slapen. Dat zorgt ervoor dat ik dieper ontspan, beter slaap en vervolgens uitgeruster wakker wordt.
Op het moment dat ik last heb van mijn rug of nek en ik lig op de spijkermat dan verdwijnen deze klachten ook.
Zoals je merkt ben ik fan! Ik kan eigenlijk geen nadeel noemen..

Extra tip: Onder je voeten zitten veel acupunctuurpunten. Het is ook goed voor de doorbloeding om met je blote voeten op de mat te gaan staan.

Gebruik de code: BRIGITTE5 voor 5% korting via de site van Flowee

Spijkermat

Gratis hormoonchecklist

Ben jij benieuwd of jouw hormonen uit balans zijn?

Check in 6 stappen welke hormonen uit balans zijn!

Vraag mijn gratis hormoonchecklist aan én ontdek in 6 stappen welke hormonen uit balans zijn

Goed dat je de checklist aanvraagt, ik ben benieuwd met welke reden jij de checklist aanvraagt.*

Gratis EMB test

Start voor 31 juli met HormoNEI

Om te vieren dat de website live is krijg je een gratis EMB test als je start met HormoNEI. Betaal je voor 31 juli kan je starten uitstellen tot 1 september.

Gebruik de kortingscode EMB2024 en de EMB test wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd.